Erről a buddhista szerzetesről mintázták volna Yoda-mestert?
2017. május 05. írta: blgblogger

Erről a buddhista szerzetesről mintázták volna Yoda-mestert?

Egy buddhista tudós nyilatkozott úgy, hogy George Lucas találkozott egy tibeti szerzetessel, akit modellként használt Yoda megformálásához. Erről a szerzetesről van szó. Mint két tojás, nemde? XD

yoda-rinpoche.jpg

(Kép: lionsroar.com)

Az már eddig is köztudott volt, hogy rengeteg olyan momentum található a Star Wars-ban, ami kísértetiesen hasonlít a buddhizmus jellemvonásaira. Gondoljunk csak a Jedik meditációjára, erkölcsösségére, vagy Yoda mester bölcsességeire. A Lions Roar című buddhizmussal foglalkozó honlap szerint azonban még ezeknél is direktebb kapcsolat van a kultikus űropera és a keleti vallás között. A honlap ugyanis most arról cikkez, hogy Alexander Berzin buddhista tudós szerint George Lucas még mielőtt megalkotta volna a Star Wars-t, Indiába, egész pontosan Dharamsalába utazott. Itt találkozott Tsenzhab Serkong Rinpocséval, aki a Dalai Láma egyik tanára volt.

Alexander Berzin szerint a a film készítői, látva Tsenzhab Serkong Rinpocsét, őt használták modellként Yoda megformálása során.

A buddhista tudós szerint a szerzetes sosem látta a filmet, de minden bizonnyal jót mosolygott volna a karikatúrán.

Ha tetszett a poszt, lájkold Facebook-oldalam.

A bejegyzés trackback címe:

https://blgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6712482613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása