A Dalai Láma is gratulált Emmanuel Macronnak
2017. május 09. írta: blgblogger

A Dalai Láma is gratulált Emmanuel Macronnak

Levelet írt Emmanuel Macronnak a Dalai Láma, amelyben gratulált a francia politikus választási győzelméhez. Gratulációjában a tibeti vallási vezető egy korábbi találkozójukat idézte fel. Mint írja, megtisztelő volt, hogy találkozhatott Macronnal múlt szeptemberben, Párizsban. Arról is szót ejt a láma, hogy nagyon megérintette az a szeretet és barátságosság, amit az emberek mutattak felé, amíg Franciaországban volt.

dalai_lama.jpg

A Dalai Láma lelkesen csodálja az Európai Unió szellemét és reméli, hogy ezt a modellt más kontinensek is követni fogják a jövőben. Levelét ezzel zárta: "Mivel Franciaország egyike az Európai Unió tartóoszlopainak, biztos vagyok benne, hogy képes lesz aktív szerepet játszani az előttünk álló kihívások sikeres kezelésében."

A bejegyzés trackback címe:

https://blgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6812493587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.10. 01:25:31

A dalai láma bármilyen helyzetben tud ilyen semmitmondó, pozitív, bullshitbe és általánosságokba forduló nyilatkozatot adni. Franciaország meg pont hogy semmilyen kihívással nem tud az utóbbi időben megbirkózni, ezért vannak ott terrorcselekmények, rekord munkanélküliség.

Willkommenskultur 2017.05.10. 01:50:23

Biztos keni vágja a négerszitut.

11110000 2017.05.10. 04:35:39

A dalai láma kisbetű, mivel nem a neve, hanem egy cím, mint mondjuk a tárca nélküli miniszter vagy a kerületi plébános.

Remélem, nem árulok el vele újdonságot a cikk elkövetőjének, hogy nem azért dalai, mert Dalában lakik.
Bár a cikk színvonalát elnézve nem lepődnék meg ezen sem.

blgblogger 2017.05.10. 07:25:28

@11110000: Bár a dalai láma szópárt a magyar helyesírási szabályok szerint kis kezdőbetűvel kell írni, valójában mint adományozott tulajdonnév, a világ minden nyelvén nagybetűvel írandó, s világszerte így is írják. A nyesten is van egy jó kis cikk erről: www.nyest.hu/hirek/a-rejtelyes-dalai-lama
süti beállítások módosítása