Megvolt a 10 000-dik vásárlója Izland legrégebbi könyvesboltjának, ami ott rettenetesen nagy dolog!
2019. augusztus 24. írta: blgblogger

Megvolt a 10 000-dik vásárlója Izland legrégebbi könyvesboltjának, ami ott rettenetesen nagy dolog!

dsc_0850.jpg

Izland legrégebbi könyvesboltja, stílszerűen csak a The Old Bookstore (vagyis Öreg Könyvesbolt) névre hallgató üzlet egy 180 fő által lakott kis településen található valahol a Westfjordson, vagyis a Nyugati Fjoroknál, mintegy 470 kilométerre a fővárostól, Reykjavíktól. A bolt több generáció óta biztos pontja a helyi közösségnek, 1920 óta működik gyakorlatilag változatlan formában. Ez tehát azt jelenti, hogy majdnem száz év kellett a 10 000-dik vásárlóhoz, ami a mi mércénkkel mérve ugyan bagatell, a 180 lelket számláló kis falucska, Flateyri esetében azonban óriási szám.

A boltot Eyþór Jóvinsson üzemelteti, aki a helyet az apjától örökölte, aki szintén az apjától, vagyis Eyþór nagyapjától vette át az üzletet. Habár a elsődlegesen izlandi irodalommal foglalkoznak, a kínálatukban találhatók angol, német és francia nyelvű könyvek is - írja a The Reykjavík Grapevine.

Az idegen nyelvű irodalom kapóra jöhetett a 10 000-dik vásárlónál, a jubiláló vendégek ugyanis az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek: Anton és Tiffany a megvásárolt termékek mellé könyveket és virágot kaptak ajándékba.

(Fotó)

A bejegyzés trackback címe:

https://blgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4615022624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása